Blogs

Inspiratie om buiten midzomer te vieren

Inspiratie om buiten midzomer te vierenWelkom bij de nieuwe blog van WiesWonen, leuk dat je leest!

Wat een heerlijke maand juni hebben we net achter de rug en dat terwijl de zomervakantie nog niet eens is begonnen - een vooruitzicht om van te genieten!

Juni is de maand waarin de dagen zichtbaar langer worden en de temperatuur tot aangename hoogtes stijgt met als hoogtepunt 21 juni - midzomer nacht en de langste dag van het jaar. Van oudsher wordt op deze dag de zomer gevierd. Men trok erop uit de natuur in en plukte (genezende) kruiden voor het komende jaar. Ook werden er grote vreugdevuren gebouwd om kwade geesten te verjagen en om zo een voorspoedig nieuw jaar tegemoet te gaan. In Scandinavië wordt midzomer nog altijd groots gevierd. Deze dag draait om het samenzijn met familie en vrienden, lekker buiten in de natuur.


In Nederland wordt midzomer minder uitbundig gevierd maar deze periode in de zomer, als de zon zich steeds vaker laat zien en het met de dag aangenamer vertoeven is buiten, gaan wij ook graag tot laat in de avond samen genieten.


Bloomingville en House Doctor hebben dit jaar in hun zomercollectie een aantal prachtige windlichten opgenomen om jouw tuin of terras op die zwoele avonden te verlichten. Samen met de porseleinen cupjes van Fest Amsterdam vormen dit de echte sfeermakers.


De grens tussen binnen en buiten vervaagt als de kussens, plaids en manden uit de woonkamer mee gaan naar buiten. Ook de draagbare rotan manden van Bloomingville waarin kamerplanten mee kunnen verhuizen doen het goed om de knusse sfeer van de woonkamer buiten door te zetten. Het buitenkleed van Britta Sweden maakt van jouw terras een verlengstuk van de woonkamer waar je lekker tot rust kan komen in de Orinoco Rocking Chair van Bloomingville.


Door deze verschillende producten vrij te combineren kan je in een handomdraai een heerlijke plek creeëren om zo samen de zomer te vieren. We hebben een aantal inspiratiebeelden voor je samengesteld... Het is Zomer - let's go outside!


Michiel & Eva


© Copyright 2017 WiesWonen - Webdevelopment by Advanced Promotional Partners